Üretim
Sofralık Zeytin Üretim Teknolojisi ve İşleme Prosesi
Kaliteyi ön planda tutmayı temel alan, hijyen ve kalite olarak mevcut standartların üzerine çıkma amacındaki firmamız, yatırımlarını bugünün ve yarının beklentilerine cevap verecek şekilde tesis etmiştir.
Lisanslı depo kriterlerine uygun, üretim zemini tamamen epoksi kaplanmış olarak kurulan, ISO 9001, ISO 22000 ve Helal Gıda belgelerine sahip işletmemizde, ağaçlardan toplanan ürünler kalibre edilmiş olarak, Gıda Mühendis ve Teknikerleri gözetiminde, dünya sağlık örgütünün onayladığı, gıda uygunluk belgesine sahip CTP (Cam Takviyeli Polyester) tanklarda doğal olgunlaştırmaya (fermentasyona) tabi tutulur.
8-9 aylık olgunlaştırma süreci sonrasında olgunlaşan zeytinler tanklardan çıkarıldıktan sonra yıkama üniteli kalibrasyon makinalarında, tekrar kalibre edilerek üretim hattına gönderilir. Üretim hattında tekrar yıkamadan geçirilen zeytinlerin blanşör makinesi ile tuz oranı düşürülür ve mikroorganizma yükü azaltılır.
Blanşörden, kurutma tüneline geçen zeytinlerin buharla elde edilen sıcak kuru hava ile yüzey suyu uzaklaştırılarak, seçme-ayıklama hattında yabancı maddelerden arındırılır ve buradan yağlama hattına geçen ürünlerimiz, homojen bir şekilde yağlanarak ambalajlama işlemi gerçekleştirilir.
Bu teknoloji Türkiye’de ilk defa işletmemizde kurulmuş olup, dünyanın en kaliteli sofralık zeytinlerinin yetiştirildiği (Gemlik, Orhangazi, İznik, Mudanya) bölgemiz ürünlerine gerçek anlamda hak ettiği değeri kazandırmaktadır.
İşletmemizde kullanmış olduğumuz teknoloji ve işleme prosesi sayesinde ürünlerimiz hijyenik, kaliteli ve sağlıklı olarak üretilmektedir. Buna bağlı olarak "EN İYİ KALİTE GARANTİSİ” damgasını hak etmekte ve tüketicilerine ürünlerini güvenle sunmaktadır.
Firmamız Türkiye’de zeytinin alımı, işlenişi ve nihai tüketiciye ulaşana kadar geçen süreçte sektöründe "kuralları belirleyen firma” olmayı hedeflemektedir.